Kosovë

Uji në Kamenicë është i kontaminuar, Instituti i Shëndetit Publik del me rekomandime

Uji në Kamenicë është i kontaminuar, Instituti i Shëndetit Publik del me rekomandime
Foto ilustrim

Pas marrjes së informatës për dyshimin për kontaminimin e ujit në një pjesë të ujësjellësit të Komunës së Kamenicës, të menaxhuar nga KRU “Hidromorava” , Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, njofton se pos kontrollit të rregullt dhe monitorimit të ujit për pije, më datë 24 gusht 2019 ka dalë në terren dhe ka marrë menjëherë mostrat e ujit të cilat janë analizuar në laboratoret e këtij Instituti.

Në aspektin kimik, sipas Institutit, analizat rezultojnë kontaminim kimik me tejkalim të vlerave të amoniakut, nitriteve dhe manganit si rezultat i përzierjes së ujërave të ndotura dhe depërtimi i tyre në bunaret e hapura të cilat marrin ujë me drenazhim nga lumi Krivareka. Stacioni 1 ka 3 shpime të thella të mbyllura dhe 4 bunare të hapura.