Rrjeti shkakton probleme të vazhdueshme në ofiqarinë e Pejës

Rrjeti shkakton probleme të vazhdueshme në ofiqarinë e Pejës

Ilir Osmanaj 24 August 2019 10:50

Problemet me rrjetin e lëshimit të dokumenteve të gjendjes civile po vazhdon të krijojë probleme në ofiqarinë e Pejës.

Drejtori i Administratës Komunale në Pejë, Fatmir Asllani, i cili është edhe kryesues i Kolegjiumit të Drejtorëve të Administratës në kuadër të Asociacionit të Komunave të Kosovës, ka bërë të ditur se të gjitha komunat po përballen me problemin e njëjtë.

“Problemet në komuna në sistemin e lëshimi të dokumenteve të gjendjes civile që kërkohen nga qytetarët kanë vazhduar edhe këtë verë. Edhe pse dihet që komunat nuk e menaxhojnë serverin elektronik për lëshimin e dokumenteve personale, derisa kjo bëhet nga niveli qendror i qeverisjes, konkretisht nga Agjencia e Regjistrit Civil (ARC). Përkundër këtyre, përgatitjet dhe mobilizimi në komuna ishte bërë që në periudhën e ardhjes së bashkatdhetarëve në vendlindje të mundësohet menaxhim sa më i mirë i lëshimit të dokumenteve që kërkohen nga qytetarët”, thotë Asllani.

Ky problem, sipas Asllanit, ende nuk është evituar krejtësisht dhe sipas tij po ka probleme në dhënien e dokumenteve...(Më gjerësisht, sot në "Kohën Ditore")

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme