Tri komuna i kërkojnë Qeverisë shkarkimin e bordit të KRU “Mitrovica”

Tri komuna i kërkojnë Qeverisë shkarkimin e bordit të KRU “Mitrovica”

20 June 2019 17:29

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, kryetari i komunës së Skenderajt, Bekim Jashari dhe ai i komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri kanë nënshkruar një deklaratë të përbashkët për mospajtimin e tyre lidhur me emërimin e Bordit të Kompanisë së Ujësjellësit Rajonal “Mitrovica”.

Përmes kësaj letre, ata thonë se emërimi i këtij bordi do të thotë politizim i Kompanisë së Ujësjellësit “Mitrovica”.

“Politizimi i bordit të KRU “Mitrovica” sh.a, e humb profesionalizimin e kësaj kompanie dhe e dëmton qytetarin e komunave tona sepse ky bord e bënë të paaftë këtë kompani për të ofruar shërbime cilësore të furnizimit me ujë për qytetarët e Mitrovicës, Skenderajt dhe Vushtrrisë”, thuhet në letrën e tyre.

Ata kanë kërkuar që Qeveria të anulojë vendimin për emërimin e anëtarëve të bordit të kësaj Kompanie, si dhe të krijojë mundësi që bordi të jetë profesional dhe jo politik.

i këtij vendimi dhe hapja e një gare të mirëfilltë, ku pjesë e saj do të ishin ekspertet më të devotshëm të fushës, do t’ia kthente dinjitetin kësaj kompanie dhe shpresën e qytetarëve se mund të furnizohen me ujë të pijshëm 24 orë në ditë”, thuhet ndër të tjera.

Në të kundërtën, ata paralajmërojnë se do ndërprenë çdo bashkëpunim me KRU “Mitrovica”.

Image

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme