Kosovë

Haskuka insiston që shërbyesit civilë të mos jenë në udhëheqjen e partive

Haskuka insiston që shërbyesit civilë të mos jenë në udhëheqjen e partive
 

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, sërish ka kërkuar nga vartësit e tij në Ekzekutiv që t’i zbatojnë dispozitat ligjore lidhur me angazhimin politik të shërbyesve civilë. Ai ka pohuar se njoftimi i mëparshëm nga kabineti i tij nuk është trajtuar seriozisht dhe se shërbyesit civilë po vazhdojnë praktikën e angazhimit në aktivitete politike, respektivisht në pozita drejtuese partiake. Duke kërkuar zbatimin e ligjit që rregullon këtë fushë, ai ka paralajmëruar nisjen e procedurave disiplinore ndaj shërbyesve civilë që mbajnë pozita drejtuese në parti politike dhe janë aktivë politikisht.

"Emaili që u dërgua kohë më parë nga kabineti me sa po e shoh nuk është marrë parasysh seriozisht, ngase ende po shoh që shërbyesit civilë janë duke u angazhuar në aktivitete politike, respektivisht në pozita drejtuese”, thuhet në letrën elektronike të Haskukës dërguar ditë më parë në adresë të drejtorëve të Ekzekutivit. Me këtë rast ai ka përmendur dispozitat ligjore që ndalojnë angazhimin politik të nëpunësve civilë, shkruan sot Koha Ditore.