Kosovë

Gjashtë fshatra të Gjakovës kundër gurthyesit në Kusar

Gjashtë fshatra të Gjakovës kundër gurthyesit në Kusar

Banorët e fshatrave Kusar, Dol, Pjetërshan, Lipovec, Raçë, Moglicë të Komunës së Gjakovës sot protestuan në afërsi të Shpellës së Kusarit kundër dëmtimit të pyjeve nga gurthyesit.

Ata thanë se zona e Kusarit dhe Bjeshkët e Pashtrikut janë zona të mbrojtura të natyrës, por eksplatuesit ilegalë gurthyesit kanë filluar gërmimet e maleve deri në shkatërrim