Kosovë

Zvarritet projekti për ndërtimin e ujësjellësit në disa vendbanime të Gjilanit

Zvarritet projekti për ndërtimin e ujësjellësit në disa vendbanime të Gjilanit

Ndërtimi i sistemit të ujësjellësit në disa fshatra në Komunën e Gjilanit është zvarritur, teksa qeverisja komunale ka kërkuar nga kompania regjionale e ujësjellësit “Hidromorava” përgjegjësi në lidhje me ngecjet të cilat janë shënuar.

Komuna ka nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit dhe bashkëfinancimit me kompaninë “Hidromorava” dhe me CDI-në zvicerane. Me këtë marrëveshje është paraparë ndërtimi i rrjetit në lagjen “Poredin”, e cila gjendet në qytetin e Gjilanit, si dhe investimet në sistemin e rrjetit të ujësjellësit në fshatrat Verbicë e Kmetocit, Bilinicë, Vrapçiq. Vlera e investimit kap shifrën mbi 800 mijë euro.