Kosovë

Prej vitesh zvarritet projekti i QMF-së për fshatrat e Ferizajt

Prej vitesh zvarritet projekti i QMF-së për fshatrat e Ferizajt

Prej më shumë se tre vjetësh zvarritet ndërtimi i objektit të Qendrës së Mjekësisë Familjare në fshatin Dardani të Ferizajt, në të cilin është planifikuar të marrin shërbime edhe banorët e fshatit Zllatarë dhe Mirosalë.

Në Komunën e Ferizajt kanë thënë se për shkak të borxheve të trashëguara nga ish- qeverisja e kaluar, ky projekt është zvarritur deri tashti, mirëpo pritet që brenda një të ardhmeje të afërt të finalizohet i gjithë projekti, i cili do të ofrojë shërbime mjekësore për rreth 12 mijë banorë të kësaj pjese të Komunës. Ky objekt i nisur me buxhet vetjak të Komunës, në vlerë prej rreth 200 mijë eurosh, ishte planifikuar që të ketë staf mjekësor profesional, pastaj ordinancë stomatologjike, laborator për analiza dhe një varg shërbimesh të tjera, shkruan sot Koha Ditore.