IAP: Komuna e Gjilanit dhe Ministria dështuan në zbatimin e ligjit për deponitë Foto: Koha

IAP: Komuna e Gjilanit dhe Ministria dështuan në zbatimin e ligjit për deponitë

Feim Azemi 13 April 2019 10:20

Avokati i Popullit vlerëson se Komuna e Gjilanit dhe Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), si dhe Kompania për Menaxhimin e Deponive të Kosovës (KMDK) kanë dështuar që të parandalojnë hyrjen e personave të paautorizuar në deponinë e mbeturinave në Velekincë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Raporti i Avokatit të Popullit konstaton se personat e rritur dhe fëmijët po depërtojnë brenda deponisë, të cilët në kërkim të hekurishteve dhe materialeve të plastikës po i ekspozohen rrezikut.

Vjet, një person i moshës 23-vjeçare, i cili në mënyrë të paautorizuar ka depërtuar në deponi, në mënyrë aksidentale ishte shtypur nga një ekskavator.

Raporti thekson se përfaqësuesi i Institucionit të Avokatit të Popullit (IAP) ka hasur në 12 fëmijë brenda deponisë, të cilët selektonin mbeturinat dhe të njëjtët i tregtonin.

(Artikullin e plotë mund ta lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme