Kosovë

Kandidatët e akuzojnë Komunën e Podujevës për punësim të militantëve partiakë

Kandidatët e akuzojnë Komunën e Podujevës për punësim të militantëve partiakë

Kandidatë në konkursin për mësimdhënës në Podujevë e kanë akuzuar pushtetin në këtë komunë se ka shkelur një udhëzim administrativ dhe Ligjin e punës. Sipas tyre, në këtë konkurs janë punësuar militantë partiakë që kishin shumë më pak kredi se të tjerët.

Edon Zeka ka thënë se ka konkurruar në këtë konkurs, i cili ishte shpallur në nëntor të vitit të kaluar për drejtimin edukatë fizike në shkollën fillore “Shaban Shala” në Podujevë. Ai ka theksuar se ishte i vemi kandidat që kishte më së shumti kredi, pasi pos që ka të përfunduar fakultetin katërvjeçar në Universitetin Publik të Prishtinës, e ka përfunduar edhe masterin dyvjeçar po ashtu në publik, që bashkërisht bëjnë 360 kredi. Ndërsa ka theksuar se është pranuar një militant partiak vetëm me bachelor, shkruan sot Koha Ditore.