EXPRESS

Shekulli i maestro Mulliqit me “Simfoninë kosovare”

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Filharmonia e Kosovës ndonëse sjell çdoherë program unik për publikun, kur në repertor futen edhe vepra të kompozitorëve shqiptarë, koncerti peshon edhe më. “Simfonia kosovare”, që njihet edhe si “Simfonia e Dytë” në krijimtarinë e Rexho Mulliqit, është luajtur për të dytën herë nga institucioni i muzikës klasike. Me të është shënuar 100-vjetori i lindjes së autorit të saj, kompozitorit ikonik të Kosovës.

Vepra që ishte interpretuar për herë të parë në vitin 2013 ka dalë të ketë gabime, gjë që dirigjentit të koncertit, Gregory Charette, i ka dalë punë në kombinimin e punës muzikore dhe redaktimin kritik. Koncerti ka qenë edhe vazhdimësi e eksplorimit muzikor nëpër veprat e finlandezit Jean Sibelius.