EXPRESS

Nata e dytë e “DAM”, me hap drejt përmbushjes së misionit

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ishte nata e dytë e edicionit të 18-të të festivalit ndërkombëtar të muzikës “DAM”, që në skenën e Amfiteatrit të Ri të Bibliotekës Universitare solli dy muziktarë të rinj, Arsim Gashi dhe Andi Duraku. Që në ngjitjen e parë në skenë u pa që dyshja ishte gati për të çuar audiencën në një udhëtim emocionesh dhe veprash të rëndësishme në repertorin e violinës.

Të dy virtuozë, njëri në violinë e tjetri në piano e filluan udhëtimin muzikor për mbrëmjen e së martës me sonatën për violinë të Edvard Grieg në c-mol. Që në tingujt e parë u bë e qartë që një pasion i madh ishte duke ushqyer një sinergji që shkonte përtej thjesht bashkëpunimit, çdo notë rezononte me intensitetin e dashurisë së tyre për muzikën.