Euro 2020

Si e transformuan Anglinë guximi dhe komunikimi i Southgatet

FOTO: AP
 

Pesë vjet pasi Gareth Southgate u hodh në rolin e përzgjedhësit të Anglisë, pasi mbretërimi 67-ditor i Sam Allardycet përfundoi me turp, “Tre Luanët” kanë arritur në finalen e tyre të parë të turneut të madh për 55 vjet. Southgate, i emëruar fillimisht mbi një bazë të përkohshme, u pa si një model i pastër që i duhej Federatës së Futbollit të Anglisë, pasi Allardyce u rrëzua nga një gazetë që pretendonte se ai ofroi këshilla se si të “shpërfilleshin” rregullat për transferimet e lojtarëve. Një aventurë trevjeçare te Middlesbrough, që përfundoi me rënie nga Premier League, dhe rezultatet e përziera me Anglinë U21, ishin gjithçka që Southgate kishte për të ofruar në CV-në e trajnerit kur u emërua. Sidoqoftë, ai e drejtoi vendin e tij në një gjysmëfinale të Kupës së Botës pas 28 vjetësh në turneun e tij të parë në krye të ekipit, tre vjet më parë në Rusi dhe tani ka shkuar atje ku asnjë përzgjedhës i Anglisë nuk ka arritur më parë, në finalen e Kampionatit Evropian.

“Guximi i bindjeve të tij”