Euro 2020

Si e ktheu Gareth Southgate besimin tek Anglia

Foto: AP
 

“Një nga faktorët kryesorë që kam pasur raporte të mira me Gareth Southgaten”, thotë sulmuesi Danny Welbeck për përzgjedhësin e Anglisë, “ishte sepse atij i pëlqente të sigurohej që ka një kulturë vërtet të mirë brenda grupit”.

Mirëpo jo vetëm që Southgate beson në rëndësinë e zbatimit të një kulture të fortë pune, por është parimi qendror i stilit të tij të menaxhimit. Kurdoherë që Anglia kualifikohet për një turne të madh, pritshmëria fillon të rritet. Dhe ndërsa Anglia po përgatitet për “Euro 2020” që nis të premten, optimizmi i zakonshëm ka qenë rrallë më i justifikuar.