Botë

Gaza po përjeton “nivele alarmante” të urisë, thotë OKB-ja

Foto: AP
 

Në veri të Gazës 97% e shtëpive kanë ushqim të pamjaftueshëm dhe afër 83% në jug po “bëjnë strategji ekstreme të konsumit” për të mbijetuar pasi lufta Hamas-Izrael ka shkaktuar “humbje, shkatërrim dhe mjerim të paimagjinueshëm” atje, ka thënë Programi Botëror i Ushqimit i OKB-së.

“Secili në Gaza është i uritur”, ka thënë shefja e Programit, Cindy McCain. Ajo ka përsëritur thirrjen për pauzë humanitare nga lufta.