Botë

Inflacioni në Evropë bie në 2.4%

 

Evropianët kanë parë përsëri një lehtësim pasi inflacioni ra më shumë se sa pritej në 2.4% në nëntor, më i ulëti në më shumë se dy vjet, pasi rënia e kostove të energjisë ka lehtësuar një krizë të kostos së jetesës.

Inflacioni për 20 vendet që përdorin monedhën euro ra nga 2.9% vjetore në tetor, sipas numrave të publikuar të enjten nga Eurostat, Agjencia e Statistikave e Bashkimit Evropian. Është shumë larg nga kulmi prej 10.6% në tetor 2022, pasi një krizë energjetike i la familjet dhe bizneset e Evropës duke luftuar për ta përballuar jetesën.