Botë

SHBA-ja dhe Koreja e Veriut përplasen në OKB

 

Ambasadorët e Kombeve të Bashkuara të Shteteve të Bashkuara dhe Koresë së Veriut janë përplasur në Këshillin e Sigurimit të hënën mbi lëshimin e parë të satelitit spiun të Phenianit dhe arsyet e rritjes së tensioneve në një shkëmbim të rrallë, të drejtpërdrejtë, publik midis kundërshtarëve.

Pas një mungese gati gjashtëvjeçare, Koreja e Veriut filloi përsëri të dërgonte të dërguarin e saj të OKB-së në mbledhjet e Këshillit të Sigurimit mbi programet e saj bërthamore dhe raketore balistike në korrik. Trupi prej 15 anëtarësh u takua të hënën për lëshimin e satelitit spiun më 21 nëntor.