Botë

Abuzimi seksual nga priftërinjtë ishte më i zakonshëm se që thonë kishat

Foto: AP
 

Qindra priftërinj katolikë dhe zyrtarë të kishës në Illinois, janë emëruar në një raport që ka përmbledhur abuzimin seksual nga klerikët.

Prokurori i shtetit ka thënë se 451 klerikë në Illinois kanë abuzuar seksualisht afër 2,000 fëmijë që nga viti 1950.