Botë

Në vijën e parë të frontit

Dima është 22 vjeç dhe kishte punuar në një fabrikë produktesh kimike para luftës
 

Dima, pjesë e këmbësorisë së ushtrisë ukrainase me Brigadën e Parë të Tankeve të Veçanta, ecën me kujdes përgjatë një shtegu ku çizmet lënë gjurmë në pranverën e hershme. Vija zero e frontit - hendeku i fundit - shtrihet përpara. Trupat ruse janë vetëm 700 metra larg. Më në veri në Bakhmut ukrainasit kanë humbur terren. Por këtu në jug të provincës Donnjeck, tanket dhe këmbësoria ukrainase po qëndrojnë të palëkundur

Vargu i pemëve duket se copëtohet dhe zhduket teksa shkoni drejt pozicioneve ruse në periferi të qytetit të vogël, Velyka Novosilka.

Dima, pjesë e këmbësorisë së ushtrisë ukrainase me Brigadën e Parë të Tankeve të Veçanta, ecën me kujdes përgjatë një shtegu ku çizmet lënë gjurmë në pranverën e hershme. Vija zero e frontit - hendeku i fundit - shtrihet përpara. Trupat ruse janë vetëm 700 metra larg.