Botë

Dita e popujve vendas

Dita Ndërkombëtare e Popujve Indigjenë të Botës festohet çdo vit më 9 gusht dhe ka për qëllim që të promovojë dhe mbrojtur të drejtat e popullsisë indigjene të botës.

Kjo ngjarje gjithashtu njeh arritjet dhe kontributet që njerëzit vendas bëjnë për të përmirësuar çështjet botërore siç është mbrojtja e mjedisit.