Botë

UNESCO-ja merr nën mbrojtje qytetin ukrainas Odesa

Foto: AP
 

Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) ka bërë të ditur të mërkurën se e ka shtuar qytetin ukrainas Odesa në Listën e Trashëgimisë Botërore.

Sipas Konventës themeluese të UNESCO-s, anëtarët, që përfshijnë Rusinë dhe Ukrainën, janë të detyruar të "mos marrin asnjë masë të qëllimshme që dëmton drejtpërdrejt ose tërthorazi trashëgiminë e tyre ose të një shteti tjetër palë në Konventë".