Botë

Fillon gjyqi i 10 të akuzuarve për sulmet vetëvrasëse në Belgjikë

 

Më shumë se gjashtë vjet pas sulmit më vdekjeprurës në kohën e paqes në tokën belge, gjyqi i dhjetë burrave të akuzuar për sulmet vetëvrasëse në aeroportin e Brukselit dhe një stacion metroje ka filluar nën siguri të lartë të hënën.

Mes të akuzuarve është Salah Abdeselam, i vetmi i mbijetuar mes ekstremistëve të Shtetit Islamik, i cili në vitin 2015 e ka sulmuar Teatrin Bataclan në Paris, kafenetë e qytetit dhe stadiumin kombëtar të Francës.