Botë

Rusia dhe Kina po përgatiten të krijojnë një sistem pagese pa përdorur SWIFT-in

 

Rusia dhe Kina po punojnë për hapjen reciproke të llogarive të kompanive për të shmangur përdorimin e SWIFT-it. Këtë lajm e ka bërë të ditur zëvendëskryeministri rus Alexander Novak, shkruan Skz News.

Sberbank, banka më e madhe ruse, u përjashtua nga sistemi SWIFT me paketën e gjashtë të sanksioneve dhe përveç Sberbank, dy banka të tjera të mëdha ruse u përjashtuan nga ky sistem.