Botë

NATO-ja po i dërgon karburant dhe gjeneratorë Ukrainës pas sulmeve ruse në infrastrukturën civile

 

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka mbajtur një konferencë për shtyp të martën pas ditës së parë të takimit të ministrave të Jashtëm të NATO-s në Bukuresht, duke përditësuar edhe ndihmën që po ia ofrojnë Ukrainës, e cila kohëve të fundit është përballur me sulme ruse në infrastrukturë civile.

Gjatë ditës u mbajtën një sërë takimesh dypalëshe dhe shumëpalëshe, ndërsa Stoltenbergu ka thënë se edhe pas bisedimeve të sotme mbetet i njëjti qëndrim – aleatët janë me Ukrainën.