Botë

BE-ja shton tri vende në listën e parajsave fiskale

 

Ministrat e Financave të Bashkimit Evropian shtuan të martën Anguillan, Bahamasin dhe ishujt Turks dhe Kaikos në listën e parajsave fiskale të BE-së, duke e zgjeruar listën në 12 vende, shkruan Reuters.

Ishujt Turks dhe Kaikos, pranë Bahamasit dhe Kubës, janë për herë të parë në listë. Bahamasi ishte listuar një herë më 2018 dhe më pas u hoqën, dhe Anguilla më 2020.