Botë

BE-ja bie dakord t’i ngarkojë me taksa firmat e energjisë

Foto: AP
 

Bashkimi Evropian ka rënë dakord të vendosë masa urgjente duke i ngarkuar firmat e energjisë në fitimet e tyre rekord.

Ministrat kanë rënë dakord për taksat e papritura për kompani të caktuara energjetike si dhe shkurtime të detyrueshme në përdorimin e energjisë elektrike, raportoi BBC-ja të premten.