Botë

Puna e rëndë që po i thyen në kurriz fëmijët afganë

Fëmijët punojnë me një vendosmëri të lindur nga mungesa e njohjes së gjërave të tjera përveç nevojave të familjeve të tyre. Kur pyeten për lodrat apo lojërat, ata buzëqeshin dhe ngrenë supet. Vetëm disa kanë qenë në shkollë

Askund nuk është më e qartë sesa në fabrikat e shumta të tullave në autostradën në veri të kryeqytetit, Kabul. Kushtet në furra janë të vështira edhe për të rriturit. Por pothuajse në të gjitha, fëmijët e moshës katër ose pesë vjeç gjenden duke punuar së bashku me familjet e tyre që nga mëngjesi herët deri në errësirë ​​në vapën e verës

 

Askund nuk është më e qartë sesa në fabrikat e shumta të tullave në autostradën në veri të kryeqytetit, Kabul. Kushtet në furra janë të vështira edhe për të rriturit. Por pothuajse në të gjitha, fëmijët e moshës katër ose pesë vjeç gjenden duke punuar së bashku me familjet e tyre që nga mëngjesi herët deri në errësirë ​​në vapën e verës

Nabila punon 10 orë ose më shumë në ditë, duke bërë punën e rëndë dhe të ndyrë të vendosjes së baltës në kallëpe dhe duke tërhequr karroca dore plot me qerpiç. Në moshën 12-vjeçare, ka gjashtë vjet që punon në fabrikat e tullave gjysmën e jetës së saj tani dhe ndoshta është më e vjetra nga të gjithë bashkëpunëtorët e saj.

Tashmë i lartë, numri i fëmijëve të punësuar në Afganistan po rritet edhe më shumë, i nxitur nga kolapsi i ekonomisë pasi talebanët pushtuan vendin dhe bota ndërpreu ndihmën financiare pak më shumë se një vit më parë.