Botë

Bota po bëhet bashkë kundër Rusisë

Qëndrimi kundër Rusisë u përshpejtua pasi Putini kishte njoftuar për mobilizimin e rreth 300 mijë trupave shtesë në Ukrainë, duke sinjalizuar pak gjasa për një fund të shpejtë të luftës
 

Ishte befasuese të dëgjoje miqtë nominalë të Rusisë, si Kina dhe India, në vijim të komenteve të javës së kaluar, të flasin për shqetësime të mëdha që kanë për konfliktin dhe ndikimin e luftës në mungesat globale të ushqimit dhe energjisë, si dhe kërcënimet ndaj koncepteve të sovranitetit dhe integritetit territorial që janë të sanksionuara në Kartën e OKB-së.

Vala e opinionit ndërkombëtar duket se po zhvendoset në mënyrë vendimtare kundër Rusisë, pasi një numër vendesh të paangazhuara po u bashkohen Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve të saj për ta dënuar luftën e Moskës në Ukrainë dhe kërcënimet e saj ndaj parimeve ndërkombëtare.

Zyrtarët perëndimorë kanë thënë vazhdimisht se Rusia është izoluar që nga pushtimi i Ukrainës në shkurt. Megjithatë, deri vonë, ky ishte kryesisht vetëm mendim i dëshiruar. Mirëpo të martën, të mërkurën dhe të enjten, pjesa më e madhe e komunitetit ndërkombëtar ka folur kundër konfliktit në një shfaqje të rrallë uniteti në Kombet e Bashkuara.