Botë

Dëshpërimi dhe varfëria i shtyjnë afganët drejt drogës, edhe qentë viktima

Foto: AP
 

Qindra burra, të lodhur nga heroina dhe opiumi, ishin shpërndarë në një kodër me pamje nga Kabuli, disa në tenda, disa në baltë. Qentë vërdallën aty sepse nganjëherë ata u japin drogë, dhe aty kishte trupa të qenve në mbidozë mes mbeturinave. Burrat po ashtu ecin vërdallë, të qetë dhe të vetëm, në dëshpërim e ndoshta deri në vdekje.

“Është një burrë i vdekur afër teje”, i tha dikush fotografit të Associated Press që po bënte vetë rrugën mes tyre për të bërë fotografi. “E varrosëm dikë aty më herët”, tha një tjetër më larg.