Botë

Vërshimet shkatërruan miliona shtëpi dhe ëndrra

reshjet

“Kishte ujë gjithandej, por asnjë pikë për të pirë”, e përshkroi Ronju Chovdhary skenën jashtë shtëpisë së saj të shtunën. Ajo jeton në Udiana, një fshat i largët në shtetin verilindor indian Assam, i cili është goditur nga përmbytjet e mëdha.

 

"Ne jemi të rrethuar nga uji i përmbytjeve nga të gjitha anët. Por nuk ka ujë për të pirë. Ushqimi është gjithashtu i paktë. Dhe tani dëgjoj se nivelet e ujit po rriten më tej", thotë Chovdhary. "Çfarë do të ndodhë me ne?" Reshjet e paprecedentë dhe përmbytjet kanë lënë pas gjurmë shkatërrimi në Assam, duke zhytur fshatra, shkatërruar të korrat dhe shtëpitë e zonës

“Kishte ujë gjithandej, por asnjë pikë për të pirë”, e përshkroi Ronju Chovdhary skenën jashtë shtëpisë së saj të shtunën. Ajo jeton në Udiana, një fshat i largët në shtetin verilindor indian Assam, i cili është goditur nga përmbytjet e mëdha.

Ra shi pa pushim, kujton ajo. Uji u ngrit aq shpejt sa rrugët u zhytën plotësisht brenda disa orësh. Kur uji vërshoi shtëpinë e tyre, thotë se familja u bë bashkë në errësirë ​​duke u përpjekur të mbrohej.