Botë

Johnsoni e mbijeton mocionin e mosbesimit

 

211 deputetë mbështetën Johnsonin në votim, derisa kundër votuan 148 të tjerë. Votimi u mbajt disa ditë, pasi sondazhi i 25 majit tregoi se 65% e britanikëve thanë që Boris Johnson do të duhej të jepte dorëheqje për gjetjet e raportit të Sue Greyt për ndejat e mbajtura në dhe rreth Downing Street gjatë bllokimeve zyrtare të Covid-19

Boris Johnson do ta vazhdojë punën e tij si kryeministër i Britanisë, por autoriteti i tij ka rënë pas fitores së ngushtë të votëbesimit për udhëheqjen e Qeverisë së shtetit ishullor.

211 deputetë mbështetën Johnson në votim, derisa kundër votuan 148 të tjerë.