Botë

Për “gjeneratën e izolimit” vrasjet në masë janë realiteti i saj

Foto: AP
 

Një ditë pas masakrës së shkollës në Teksas, mësuesja e Ohios, Renee Coley, hamendësoi se nxënësve të saj në klasën e gjashtë do t’u duhej kohë për ta përpunuar atë që ndodhi, kështu që ajo e nisi orën mësimore me një video rreth lajmeve dhe filloi diskutimin. Disa nxënës u shprehën se ishin të trishtuar. Disa të tmerruar nga fakti se 19 fëmijët e vrarë ishin kaq të vegjël.

Megjithatë, pas disa minutash, diskutimi nisi të zbehej. Nxënësit ishin gati ta vazhdonin ditën e tyre. Për Coleyn, ishte si kujtim i zbehtë që studentët i kishin parë të gjitha më herët dhe ishin mësuar tashmë me kërcënimin gjithnjë e më të pranishëm të armëve në shkollë.