Botë

Lufta në Ukrainë, temë e nxehtë në Iran

Gjatë Revolucionit të tij islamik të vitit 1979, Irani përqafoi thirrjen protestuese të "as me Lindjen, as me Perëndimin", duke hedhur poshtë SHBA-në dhe Bashkimin Sovjetik, të përfshirë më pas në Luftën e Ftohtë. Fraza edhe sot e kësaj dite qëndron mbi dyert e Ministrisë së Jashtme të Iranit.

 

Lufta e Rusisë kundër Ukrainës, megjithatë, ka ekspozuar se sa shumë Teherani ka anuar drejt Moskës në vitet e fundit, pasi rënia e marrëveshjes bërthamore me fuqitë botërore nxiti zemërimin disadekadash të vijës së ashpër ndaj Amerikës. Anëtarët e Gardës Revolucionare paraushtarake të Iranit stërviten në sistemet dhe avionët e raketave ruse tokë-ajër. Presidenti i linjës së ashpër Ebrahim Raisi vizitoi presidentin rus, Vladimir Putin, në një nga udhëtimet e tij të para jashtë vendit

Gjatë Revolucionit të tij islamik të vitit 1979, Irani përqafoi thirrjen protestuese të "as me Lindjen, as me Perëndimin", duke hedhur poshtë SHBA-në dhe Bashkimin Sovjetik, të përfshirë më pas në Luftën e Ftohtë. Fraza edhe sot e kësaj dite qëndron mbi dyert e Ministrisë së Jashtme të Iranit.

Lufta e Rusisë kundër Ukrainës, megjithatë, ka ekspozuar se sa shumë Teherani ka anuar drejt Moskës në vitet e fundit, pasi rënia e marrëveshjes bërthamore me fuqitë botërore nxiti zemërimin disadekadash të vijës së ashpër ndaj Amerikës. Anëtarët e Gardës Revolucionare paraushtarake të Iranit stërviten në sistemet dhe avionët e raketave ruse tokë-ajër. Presidenti i linjës së ashpër Ebrahim Raisi vizitoi presidentin rus, Vladimir Putin, në një nga udhëtimet e tij të para jashtë vendit.