Botë

Birmania i rikthehet “strategjisë së masakrave dhe tokës së djegur”

Foto: AP

Kur fermeri i ri u kthye në fshatin e tij në Birmani, gjeti kufomat që ende po digjeshin në një kasolle të djegur, madje disa me gjymtyrët e tyre të lidhura.

 

Një burrë 42-vjeçar tha se një grup kërkimi prej 50 fshatarësh gjeti tri grupe të ndara trupash. Disa dukej se ishin tërhequr zvarrë për vdekje përgjatë tokës shkëmbore me litarë ose me rrobat e tyre. Trupat ishin plaçkitur për ar. “Kishte disa mbetje mishi dhe kundërmimi ishte i tmerrshëm”, tha fshatari. “As nuk mund të afroheshim për shkak të erës”

Kur fermeri i ri u kthye në fshatin e tij në Birmani, gjeti kufomat që ende po digjeshin në një kasolle të djegur, madje disa me gjymtyrët e tyre të lidhura.

Ushtria e Birmanisë kishte sulmuar Done Taun në orën 11:00 më 7 dhjetor, me rreth 50 ushtarë duke i ndjekur njerëzit në këmbë, tha ai për AP-në. Fermeri dhe banorët e tjerë ikën në pyje e fusha, por 10 prej tyre u zunë dhe u vranë, duke përfshirë pesë të rinj ku njëri prej tyre ishte 14 vjeç, shtoi ai. Një foto e bërë nga një shok i tij, tregon pjesët e djegura të një viktime të shtrirë me fytyrë përtokë, gjë që na lë të sugjerojmë që ishte djegur për së gjalli.