Botë

Kryetemat që përplasin SHBA-në dhe Rusinë

Zyrtarë e diplomatë nga Rusia dhe Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj të NATO-s do të negociojnë gjatë javës pas kërkesës së Moskës për garancitë perëndimore të sigurisë dhe lidhur me shqetësimet e Perëndimit për grumbullim e trupave ruse pranë Ukrainës.

 

Zyrtarë e diplomatë nga Rusia dhe Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj të NATO-s do të negociojnë gjatë javës pas kërkesës së Moskës për garancitë perëndimore të sigurisë dhe lidhur me shqetësimet e Perëndimit për grumbullim e trupave ruse pranë Ukrainës.

Negociatorët rusë dhe amerikanë nisën një raund bisedimesh të planifikuara në Gjenevë, që do të pasohet nga bisedimet Rusi-NATO në Bruksel dhe një takim në Vjenë të shteteve të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë(OSBE).