Botë

Shefi i OKB-së i shqetësuar për izolimin e Afrikës Jugore për shkak të Omicronit

 

Sekretari i Përgjithshëm i KB Antonio Guterres tha të hënën se është thellësisht i shqetësuar për izolimin e vendeve të Afrikës Jugore pasi kufizimet e udhëtimit u vendosën nga disa vende për variantin e ri Omicron të koronavirusit.

“I bëj thirrje të gjitha qeverive që të marrin në konsideratë testimin e përsëritur për udhëtarët, së bashku me masa të tjera të përshtatshme dhe vërtet efektive, me objektivin për të shmangur rrezikun e transmetimit në mënyrë që të lejojë udhëtimin dhe angazhimin ekonomik”, tha Guterres në një deklaratë.