Botë

Von der Leyen: BE-ja duhet të përgatitet për variantin e ri Omicron

 

Bashkimi Evropian duhet t'i blejë vetes kohë për të vlerësuar plotësisht implikimet e llojit të ri të koronavirusit omicron, dhe për t'u përgatitur duke rritur shkallën e vaksinimit, tha sot presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen.

Omicron, i cili u zbulua për herë të parë në Afrikën e Jugut, tani është shfaqur në vendet e BE-së - Belgjikë, Danimarkë, Gjermani, Itali dhe Holandë, si dhe në Australi, Botsvanë, Britani të Madhe, Hong Kong dhe Izrael.