Botë

“Nuk duhet të lejojmë të na shantazhojnë diktatorët”

 

Si e sheh politikën e jashtme gjermane ministrja e re Annalena Baerbock.

Në një intervistë me revistën “Der Spiegel” ministrja e re e jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock, ka bërë të qartë se vendi i saj dhe Bashkimi Europian nuk duhet të tolerojnë shantazhe nga diktatorët dhe autokratët.

Duke folur për sundimtarin bjellorus Aleksandar Lukashenko, Baerbock deklaroi se “jemi duke përjetuar një shantazhim të dyfishtë nga Lukashenko. Nga njëra anë keqpërdoren refugjatët për të përçarë Europën. Nga ana tjetër qeveria (bjelloruse) dëshiron të akceptohet si partnere në bisedime, ndonëse e shtyp opozitën. Nuk duhet të lejojmë të na shantazhojnë diktatorët. BE duhet të jetë unike si bashkësi vlerash. Andaj është me rëndësi të ashpërsohen sanksionet dhe të ushtrohet presion më i madh ndaj regjimit të Lukashenkos”.