Botë

Rrjeti i trafikimit të qenieve njerëzore i Lukashenkos

Një ekip gazetarësh të “Der Spiegelit” kaloi disa javë duke raportuar në Minsk, Stamboll dhe përgjatë kufirit polak. Gazetarët vlerësuan të dhënat e fluturimit dhe dokumentet e vizave, intervistuan kontrabandistë dhe ndërmjetës që sjellin emigrantë në Bjellorusi për regjimin

Përpara tij, Mhamad mund të shohë telat me gjemba dhe më pas ushtarët polakë. Fytyrat e tyre janë të mbuluara dhe ata janë të armatosur. Kur Mhamad shikon prapa, mund të shohë ushtarë bjellorusë. Edhe ata janë me maska ​​dhe me armë, përshkruan “Der Spiegel” në një shkrim të gjatë për krizën e refugjatëve në kufirin ndërmjet dy shteteve të Evropës Lindore.

 

Njerëzit e informuar mirë zbulojnë detaje të reja rreth sistemit çnjerëzor të kontrabandës së diktatorit bjellorus, Alexander Lukashenko, i përbërë nga një rrjet kompanish me rrjet në Siri, Turqi dhe Irak, me transfere sekrete parash dhe përdorimin e ushtarëve si trafikantë

Përpara tij, Mhamad mund të shohë telat me gjemba dhe më pas ushtarët polakë. Fytyrat e tyre janë të mbuluara dhe ata janë të armatosur. Kur Mhamad shikon prapa, mund të shohë ushtarë bjellorusë. Edhe ata janë me maska ​​dhe me armë, përshkruan “Der Spiegel” në një shkrim të gjatë për krizën e refugjatëve në kufirin ndërmjet dy shteteve të Evropës Lindore.

“Sa herë që Mhamad ose fëmijët e tij duhet të futen në pyll, duhet t’i kalojnë burrat që kanë zënë pozicione pas tyre. Mhamad shpjegon përmes telefonit se bjellorusët u japin atyre pikërisht pesë minuta për ta bërë këtë. "Mos ik," këshillojnë ata. "Ne do t'ju gjejmë!"