Botë

FDA-ja autorizon përdorimin e Pfizerit për fëmijët e moshave 5-11 vjeç

Foto: AP
 

Administrata e Ushqimit dhe Barërave (FDA) i ka hapur rrugën të premten vaksinës Pfizer për përdorim edhe tek fëmijët e moshave 5-11 vjeç, kundër COVID-19.

FDA-ja megjithatë ka sqaruar se doza e vaksinës për këto mosha duhet të jetë vetëm sa një e treta e sasisë së dhënë për adoleshentët dhe të rriturit, për përdorim urgjent.