Botë

Kina miraton ligj për të reduktuar presionin te fëmijët

 

Kina ka miratuar një ligj për të reduktuar “presionet e dyfishta” të detyrave të shtëpisë dhe mësimdhënies jashtë klasave për fëmijët.

Agjencia zyrtare e lajmeve Xinhua tha të shtunën se ligji i ri, i cili nuk është publikuar plotësisht, i bën qeveritë lokale përgjegjëse për të siguruar që presionet e dyfishta të reduktohen dhe u kërkon prindërve të rregullojnë kohën e fëmijëve të tyre duke marrë parasysh pushimin dhe stërvitjen, kështu duke reduktuar presionin dhe shmangien e përdorimit të tepërt të internetit.