Botë

Bolsonaro akuzohet për krime kundër njerëzimit rreth menaxhimit me COVID-19

Foto: Reuters
 

Një raport hetimor në Brazil ka bërë thirrje për ngritjen e akuzave ndaj presidentit kundërthënës Jair Bolsonaro në lidhje me serinë e krimeve gjatë menaxhimit të pandemisë së koronavirusit.

Raporti është bërë pas gjashtë muajsh hetimesh në lidhje me skandalet dhe korrupsionin në qeveri. Presidenti Bolsonaro është akuzuar për dështim në kontrollimin e situatës me virusin, i cili ka shkaktuar vdekjen e më shumë se 600 mijë brazilianëve.