Botë

Finlanda do të vaksinojë vizonët kundër COVID-19

 

Finlanda do të nisë vaksinimin kundër COVID-19 të vizonëve që ndodhen në një mijë qendrat e rritjes në vend, pas miratimit të autoriteteve për një vaksinë eksperimentale. Vizonët kanë rezultuar shumë në rrezik për t’u infektuar me koronavirus.

Para Finlandës, ishte Rusia, në muajin mars, e cila deklaroi se kishte regjistruar vaksinën e parë në botë kundër COVID-19 për kafshët. Fillimisht ajo u injektua tek qentë, macet, vizonët dhe dhelprat.