Botë

OBSH-ja miraton përzierjen e ilaçeve me antitrupa si trajtim ndaj COVID-19

Foto: AP
 

Aprovimi i përzierjes së ilaçit casirivimab me përbërje të antitrupave monoklonalë dhe indevimabit, që përmban proteinën majë të virusit SARS-CoV-2, është dhënë vetëm për një grup të caktuar të pacientëve. Me këtë lloj kombinimi ishte trajtuar më herët ish-presidenti amerikan, Donald Trump, kur ishte infektuar me koronavirus

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka njoftuar të premten se ka dhënë rekomandimin për përdorimin e një përzierjeje të antitrupave monoklonalë, të zhvilluar nga kompania amerikane e bioteknologjisë “Regeneron” dhe të nxjerrë në treg nga gjiganti farmaceutik zviceran “Roche”, si trajtim për COVID-19 mes disa pacientëve të caktuar.

Kombinimi i dy ilaçeve, casirivimab me përbërje të antitrupave monoklonalë dhe indevimab, që përmban proteinën majë të virusit SARS-CoV-2, ndikon në neutralizimin e virusit dhe e parandalon atë që t’i infektojë më tutje qelizat njerëzore, ka raportuar agjencia gjermane e lajmeve “Deutsche Welle”.