Botë

“Dita e bashkimit të serbëve”, fqinjët shqetësohen se Vuçiqi po rikthen projektin e “Serbisë së Madhe”

Foto: AP
 

Serbia filloi një festë të re kombëtare të mërkurën me një shfaqje të fuqisë ushtarake dhe bëri thirrje që të gjithë serbët etnikë në Ballkan të bashkohen nën një flamur, duke shkaktuar shqetësim midis fqinjëve të saj dekada pasi thirrje të ngjashme çuan në luftërat e përgjakshme të viteve 1990.

Serbëve iu tha të shfaqnin mijëra flamuj kombëtarë të kuq, blu dhe të bardhë kudo që jetojnë në rajon ose në botë për të shënuar "Ditën e Bashkimit të Serbëve, Lirisë dhe Flamurit Kombëtar".