Botë

Opozita birmane bën thirrje për kryengritje kombëtare

Foto: Ilustrim
 

Qeveria e Unitetit Kombëtar e Birmanisë, mekanizëm që po koordinonin fshehtas rezistencën kundër regjimit ushtarak në vend, ka bërë thirrje për kryengritje mbarëpopullore.

Kryetari i Qeverisë nën hije, Duva Lashi, ka kërkuar revoltim “në çdo fshat, çdo qytet dhe në mbarë vendin njëherazi” kundër Qeverisë së instaluar nga Ushtria që kontrollonin politikën e shtetit aziatik.