Botë

Kina dhe Rusia nuk i lëvizin ambasadat nga Kabuli

 

Derisa marrja e Kabulit nga talebanët ka nxitur SHBA-në dhe aleatët e saj të evakuohen nga kryeqyteti, Kina dhe Rusia kanë treguar se nuk e kanë në plan t’i mbyllin ambasadat e tyre.

Kina ka paralajmëruar shtetasit e saj që të “qëndrojnë brenda” dhe të jenë vigjilentë për situatën, por tha se i kishte kërkuar “fraksione të ndryshme në Afganistan” të sigurojnë sigurinë e qytetarëve të saj.