Botë

Shteti amerikan ku po vidhet uji për të ujitur bimët narkotike

Foto: AP
 

Kalifornia është bërë zonë e hajdutëve të ujit. Thatësia ekstreme që ka goditur këtë vend, ka reduktuar furnizimin e ujë, duke “aktivizuar” hajdutët, që po vjedhin miliarda galonë të burimit.

Zyrtarët shtetërorë dhe lokalë deklarojnë se vjedhja e ujit është çështje e gjerë dhe serioze, derisa thatësira ka shkaktuar vjedhje rekorde të rezervarëve të ujit.