Botë

Gjermanët nuk i siguruan shtëpitë, frikë nga kostot

 

Pas përmbytjeve të javës së kaluar, gjermanët kanë vazhduar të bëjnë llogaritë e dëmeve pas nisjes së operacionit të pastrimit. Së paku 171 persona kanë vdekur në Gjermani, ndërkaq rindërtimet në rajonet e goditura, llogaritet se do t’i kushtojnë shtetit me miliarda euro.

Familjet e goditura kanë thënë se shumica e tyre nuk i kanë pasur shtëpitë e siguruara nga përmbytjet dhe rrëshqitjet e dheut. Ata kanë shtuar se do të detyrohen të gjejnë para me qëllim që të rindërtojnë shtëpitë e dëmtuara. Njëra nga shtëpitë e dëmtuara nga përmbytjet është edhe ajo e Klaus Lemke. Ai ka thënë se koha për riparimin e shtëpisë do t’ia bëjë të pamundur që të kërkojë ndihmë financiare.