Botë

Paralajmërojnë Merkel e Macron: Rusia dhe Turqia, sfidat e mëdha të BE-së

Në konferencën e përbashkët për gazetarë me presidentin francez, kancelarja gjermane ka bërë të ditur se vendet e Bashkimit Evropian duhet t’i mbajnë të hapura kanalet e komunikimit me Rusinë, me gjithë mospajtimet rreth çështjeve të shumta, nisur prej konfliktit në lindje të Ukrainës e deri te Siria

 

Në konferencën e përbashkët për gazetarë me presidentin francez, kancelarja gjermane ka bërë të ditur se vendet e Bashkimit Evropian duhet t’i mbajnë të hapura kanalet e komunikimit me Rusinë, me gjithë mospajtimet rreth çështjeve të shumta, nisur prej konfliktit në lindje të Ukrainës e deri te Siria

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, dhe presidenti francez kanë paralajmëruar të premten se Bashkimi Evropian po përballet me “sfida madhore” që po i kanosen prej Rusisë dhe Turqisë aleate në NATO.

Një paralajmërim të tillë dyshja e liderëve më të pushtetshëm evropianë e ka bërë gjatë një takimi për diskutimin e çështjeve më të rëndësishme evropiane, në prag të samitit të BE-së në javën e ardhshme.