Botë

SHBA-ja alarmon për rrjedhje gazi radioaktiv në një central bërthamor në Kinë

 

Një stacion bërthamor kinez po rrjedh gaz radioaktiv dhe kjo mund të shkaktojë një katastrofë të madhe, bazuar në raportet sekrete të inteligjencës amerikane, shkruan Daily Mail të hënën.

Centrali bërthamor Taishan, i vendosur në provincën jugore Guangdong, mendohet të ketë rrjedhur për të paktën dy javë, pasi një firmë franceze që është bashkëpronare e objektit, raportoi problemin në Uashington.